[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1491378021746{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][rev_slider_vc alias=”fairphone-head-office-amsterdam” enable_paspartu=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]

Fairphone Head office in Amsterdam

[/vc_column_text][vc_column_text] 

Het nieuwe kantoor van Fairphone is gerealiseerd in een indrukwekkend pakhuis daterend uit 1884, met fraai uitzicht op zowel het IJ (Amsterdam) als de stad.

De grote open vloer is opgedeeld in zones door het plaatsen van een aantal gesloten vergaderruimtes als losstaande doosjes. Hierdoor ontstaan logische zones voor concentratie, brainstorm-sessies en informeel overleg.

We wilden zo veel mogelijk werken met gerecycled materiaal, en overige materialen moesten duurzaam zijn. De wanden van de gesloten vergaderruimtes zijn bekleed met het duurzame rubberwood.

Dit was ingegeven door het gedachtegoed van Fairphone zelf, maar ook door datgene we aantroffen in het gebouw zelf.

Het resultaat is bescheiden en ingetogen. Duurzame, herbruikte en Cradle to Cradle gecertificeerde materialen definieren dit open kantoor.

 

Opdrachtgever: Fairphone

Locatie: Pakhuis Amsterdam

Programma: interieur hoofdkantoor; open vloer kantoor met vergaderzalen en keuken

Type: alle fases

Jaartal: 2014-2015

Oppervlakte: 1536 m2

Fotograaf: James Stokes

In samenwerking met: Melinda Delst Interior Design (MDID) en Marcoon, projectmanagement[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_tweetmeme][vc_pinterest][/vc_column][/vc_row]