[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1491378021746{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”]

[vc_row_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]

CPO IAMSTELDREAM

[/vc_column_text][vc_column_text] 

Kavel 4d is gelegen aan de Bellavistastraat in het Amstelkwartier, recht tegenover het park en de prachtige watertoren van het voormalig Zuidergasterrein. Het CPO project is een alzijdig woonblok van 15x15m en 16m hoogte, met een totaal oppervlakte van 1125 m2 BVO en een halfverdiepte parkeergarage. Het woongebouw is bedoeld om 4 huishoudens in te huisvesten.

De voorgevel wordt gekenmerkt door een grote erker op de eerste verdieping. Door zijn horizontaal volume, ingeklemd tussen de buitenste penanten van de voorgevel, heeft de erker een robuust en stoer uiterlijk. We hebben ervoor gekozen om de gevels op te trekken uit een gebakken steen en het gebouw sluit daardoor goed aan bij de oorspronkelijke gebouwen (aan weerszijden van het pand) van het Zuidergasterrein die behouden blijven. De baksteen geeft ons mogelijkheden om lichtheid en variatie te kunnen bewerkstelligen in een geheel dat solide en stoer is. De penant-structuur wordt op alle gevels doorgezet en geeft houvast aan de compositie en geeft een mooi relief aan de gevel. Op het gebied van duurzaamheid is dit woongebouw ontworpen volgens de voor nu hoogst haalbare eisen, dat wil zeggen met een epc=0 gecombineerd met een GPR score van gemiddeld 8.

 

Opdrachtgever: CPO IAmstelDream

Locatie: Bella Vistastraat

Programma: CPO project voor 4 woningen, collectief particulier opdrachtgeverschap

Type: alle fases

Jaartal: ontwerp: 2017-2018; bouw: 2019; Oplevering: eind 2021

Oppervlakte: 1125 m2 BVO

In samenwerking met: Nieman, Pieters Bouwtechniek[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][vc_tweetmeme][vc_pinterest][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]