[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1491378021746{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][rev_slider_vc alias=”leidse-muze” enable_paspartu=”no”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”5/6″][vc_column_text]

Leidse Muze

[/vc_column_text][vc_column_text]

Dit luchtige en speelse ontwerp vormt een uitgelezen mogelijkheid om onze oude ste­den op verschillende plekken aan te vullen.

De indruk die blijft is een groene aangename oase van rust midden in de stad.

Het ontwerp is gestoeld op afgeronde hoe­ken in een stramien. Door middel van de gebogen lijnen die dan ontstaan, worden bui­tenruimtes op een vanzelfsprekende manier onderdeel van het geheel.

Spannende ruimtes ontstaan zowel in het in­terieur van deze compacte woning, als in de buitenruimtes en tussenruimtes. De uitge­sproken en inspirerende Leidse muze vormt een antwoord op ruimtelijke kwesties van nu.

GROEN

Verdichting van de stad is voor ons onlosma­kelijk verbonden met vergroening. Het toe­voegen van groen doen we door middel van ruime buitenruimte waar ruimte voor plan­tenbakken zijn en verticaal groen in de gevel.

Tevens is er aandacht voor nestkasten en insectenhotels.

EXPRESSIVITEIT

Door het gebruik van subtiele, zachte hoe­ken wordt er een charmante expressiviteit bereikt: het is zeer onderscheidend ten opzichte van de bestaande voorraad zonder dat het zich opdringt.

VERTICAAL

De woning is verticaal georiënteerd en heeft een oppervlakte van vijfentachtig vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen en zo’n 17% buitenruimte. Elke verdieping heeft een eigen woonfunctie. Alle ‘service-functies’ zijn in 1 meubel ondergebracht, waardoor geen binnenmuren nodig zijn. De oriëntatie in de woning is gericht op het buiten, maar voelt door de ronde vormen tevens intiem.

MATERIAAL

De buitengevel is afgewerkt met verticale houten latten, de binnenwanden met ber­kentriplex. De ruimtes krijgen hierdoor een natuurlijk, warm karakter.

CLT (CROSS LAMINATED TIMBER) HOUT

We bouwen met een eenvoudig, licht en flexi­bel houten systeem met kleine en hanteerbare afmetingen van een moduulmaat van 1meter. Alle maten zijn een afgeleide hiervan.

De lichte constructie is van houtskeletbouw en CLT. Deze prefab methode maakt de woning geschikt om op moeilijke locaties te bouwen, waardoor we zeer snel, slank, kosten efficiënt en duurzaam zijn.

 

Opdrachtgever: Nieuwe Parels prijsvraag, RAP Leiden

Locatie: Morsweg, Leiden

Programma: gestapelde prefab woning

Type: voorontwerp

Jaartal: 2018

Oppervlakte: 95m2

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/6″][vc_tweetmeme][vc_pinterest][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]